Pneumatisch blaastransport

Wilt u beter en efficiënter pneumatisch blaastransport?

IA Elektrische installatie blaas transport pneumatisch silo

Transport van bulkgoederen

Transporteren van stort- en bulkgoederen met behulp van lucht is een veelgebruikte methode om grondstoffen te verplaatsen. De pomp of blower blaast een luchtstroom door een transportleiding naar een ontvangstpunt of afscheider. In de leiding wordt product gedoseerd dat op de luchtstroom naar de afscheider wordt getransporteerd. Blaastransport is pneumatisch transport op basis van voortstuwende lucht. De pomp wordt aan het begin van het systeem geplaatst. Bij transportsystemen op basis van blaaslucht worden grondstoffen vanuit één invoerpunt naar één of meerdere afscheiders/ontvangstpunten getransporteerd.

Route keuze

Het is mogelijk om via wisselkleppen een route te kiezen, zodat de grondstoffen naar de juiste locatie getransporteerd worden. Blaastransport biedt uitkomst als men het binnendringen van stof en vuil in productieprocessen wil voorkomen.

Ruime ervaring

DH Automation Technology heeft ruime ervaring met het engineeren, bouwen, installeren en onderhouden van besturingen en automatisering voor pneumatische blaastransportsystemen.

Nauwkeurige regeling en bewaking

De software is voorzien van nauwkeurige druk- en flowregelingen voor luchtsnelheid en producttoevoer. Controle- en bewakingsfuncties zijn standaard ingebouwd en zorgen voor een optimaal blaastransport. Ook het beheer op afstand en het versturen van data naar managementsystemen is eenvoudig door DH te integreren.

Wilt u weten wat wij kunnen betekenen in de verbetering van uw productieproces?

Neem dan contact op voor kennismaking en advies: tel. +31 (0)183 500205.

Big bag vulstation besturing automatisering
IA Besturing automatisering blaastransport (4)