Industriële robot

Wilt u een industriële robot op maat?

Ventiel zakken palletiseer industriële robot

Robotintegratie

Relaties gebruiken de industriële robot van DH in hun efficiënte automatisering. Robots worden door DH gebruikt in diverse automatiseringsoplossingen.

Maatwerk

De industriële robotoplossing wordt specifiek voor uw product ontworpen. Hierbij selecteren we het juiste robottype. Er wordt gekozen voor een 4-, 5-, of 6-assige robot of een collaboratieve robot. Indien nodig engineeren we een maatwerkrobotsysteem. Bijvoorbeeld een lineaire robot.

Industriële robotcel

Elke industriële robotcel wordt specifiek voor uw productproces ontworpen. Hierbij maken we gebruik van standaardmodules, aangevuld met maatwerkopties. Hierdoor krijgt u de meest optimale oplossing die het beste resultaat geeft. De complete installatie wordt in 3D uitgewerkt. Hierdoor krijgt u vooraf een duidelijk beeld. Zo kunnen we samen met u de industriële robotcel exact op uw proces aan laten sluiten.

Staal of rvs

Afhankelijk van de toepassing worden de industriële robotsystemen in rvs of staal gecoat geleverd.

Yaskawa / Motoman

DH integreert en onderhoud Yaskawarobots (voorheen Motoman). Met meer dan 270.000 geïnstalleerde robots wereldwijd is Yaskawa een van de grotere robotproducenten. Bij DH hebben we specifieke kennis in huis om Yaskawarobots te programmeren, installeren en te integreren in uw productieproces.

Lineaire robots

Lineaire industriële robots worden door DH ingezet voor specifieke pick&place-taken. Hierbij engineeren we een compleet lineair robotsysteem dat bestaat uit één of meerdere assen.

Collaborative robots

De collaborative robot werkt samen met mensen. Deze robot functioneert naast mensen in dezelfde ruimte. De collaborative robot is geschikt voor lichtere taken met een lagere snelheid. DH integreert en onderhoud industriële collaborative robots. Vooraf wordt door DH bekeken of het inzetten van een collaborative robot wel haalbaar is. Dit in verband met veiligheidseisen en capaciteitseisen. Collaborative robots zijn over het algemeen langzamer dan normale industriële robots. Dit is nodig omdat de robot samenwerkt met de mens. Hierbij moet de impact op de mens beperkt blijven.

Gebruikte robot

Om de totale investeringskosten van een industriële robotoplossing terug te brengen, kiezen onze klanten in sommige gevallen voor een gebruikte robot. Een ‘gebruikte robot’ is een breed begrip. Via verschillende wegen of kanalen kunt u dan ook een gebruikte robot aanschaffen. Maar er zijn grote verschillen in wát u dan koopt. Tussen een ‘gebruikte robot’ aanschaffen en een ‘refurbished robot’ aanschaffen zit een groot verschil. Waar het bij een robot om draait is TCO. Oftewel de Total Cost of Ownership. Anders gezegd: wat kost een robot, niet alleen in aanschaf maar ook op de langere termijn. Essentieel is: een goede robot, aangevuld met goede service, training en adviezen.

 

Wilt u weten wat wij kunnen betekenen in de verbetering van uw productieproces?

Neem dan contact op voor kennismaking en advies: tel. +31 (0)183 500205.