Orderpicking systemen op maat

Efficiënte logistieke orderpicking

Order picking

DH Automation Technology voor beste orderpicking systemen

Bent u geïnteresseerd in orderpicking systemen? Bent u op zoek naar het snel en efficiënt afhandelen van uw logistieke orders door middel van goede orderpicking systemen? U bent bij DH Automation Technology, gevestigd in Werkendam maar werkzaam in heel Nederland en daarbuiten, op de juiste plek. Al meer dan vijftien jaar zijn wij actief in de automatiseringsbranche, met totaaloplossingen voor allerlei soorten bedrijven. Wij bieden totale automatisering van grondstof, productie en logistiek tot verpakkings- en palletiserlijnen. Voor elke automatiseringsvraag kunt u bij ons terecht en bieden wij maatwerk, waarbij we gebruik maken van standaard modules. Afhankelijk van uw bedrijfssituatie wordt het juiste orderpick- en verzamelsysteem gekozen. Zo ontstaan efficiënte oplossingen, wat zeker ook geldt voor onze orderpicking systemen.

Verschillende orderpicking systemen

DH Automation Technology ontwikkelde een aantal verschillende orderpicking systemen en we noemen ze u graag:

  • Zone picking,

  • Pick to light,

  • Pick to cart,

  • Pick and pack to cart,

  • Robot Order Picker (ROP).

We lichten de verschillende orderpicking systemen even kort toe. Als u de loopafstanden van uw pickers wilt beperken, dan kiest u voor zone picking. In dit orderpicking systeem blijft de orderpicker zo lang mogelijk in dezelfde zone, waarbij het transport tussen de verschillende zones wordt uitgevoerd door transportsystemen, rollenbanen, AGV’s, mobiele robots of de ROP. Ook is het mogelijk om meerdere orders, die hetzelfde artikel bevatten, te bundelen. De efficiëntie neemt hierdoor toe. Het is mogelijk om dit orderpicking systeem aan te sluiten op andere pickmethodes. Wilt u dat uw orderpickers rap de juiste picklocatie vinden? Dan kiest u voor pick to light orderpicking systemen. Vooral hardlopende artikelen worden zo snel gepickt. Er wordt gebruik gemaakt van pick-to-light displays. Er is voortdurend inzicht over het aantal stuks van de artikelen. Ook is het mogelijk om meerdere pickers tegelijk aan verschillende orders te laten werken. Het pick to light kan worden gecombineerd met zone picking, put-to-light, pick-to-cart en ROP. De pick to cart orderpicking systemen werken, de naam zegt het al met een pickkar, waarmee de orders verzameld worden. De pickkar is uitgerust mte een tablet, scanner van de barcode en de put-to-light displays. Met pick to cart kunnen orders gecombineerd worden, waarmee de efficiëntie toeneemt. Gaat u een stap verder en kiest u pick and pack to cart, dan wordt de order meteen in de verzendverpakking gepickt. Logischerwijs is het verzendklaar maken van de order efficiënter, omdat het minder tijd kost. De robot order picker is een mobiele robot, die met name is geschikt voor logistieke taken. De ROP haalt in opdracht zelf op locatie het product op en brengt het naar het afgiftepunt. Ook kan de ROP dozen of kratten van transportsystemen overnemen en naar een andere locatie brengen. DH Automation Technology kan de ROP ook uitrusten met een robotarm, om automatisch artikelen mee te picken.

Advies bij orderpicking systemen

Wij begrijpen als een en ander u duizelt en daarom nodigen we u graag uit om u alles diepgaander uit te leggen. U zult merken dat wij houden van persoonlijk contact en korte lijnen, waarbij we graag persoonlijk advies geven, net als verbetervoorstellen voor uw bedrijfsprocessen. DH Automation Technology mag zich koploper noemen in de markt, waarbij we toonaangevende nieuwe innovaties presenteren. We bieden naast orderpicking systemen complete automatiseringsoplossingen van ERP/MES software tot robotisering. We gebruiken daarvoor volledig onze eigen systemen en software.

Wilt u weten wat wij kunnen betekenen in de verbetering van uw logistieke proces?

Neem dan contact op voor kennismaking en advies: tel. +31 (0)183 500205.

LS ROP AGV Mobile robot order picker Slider small
Pick app tablet pick to cart light combineer orders