MES Systeem

Wilt u beter werken, met het complete Manufacturing Execution System ?

DH ERP MES Software

Wat is een MES systeem?

Wat is een MES systeem? MES staat voor Manufacturing Execution System. Het is een productiesysteem voor het monitoren en aansturen van productieprocessen.
Het MES-systeem van DH PMS (Productie Management System) haalt informatie uit uw kantoorapplicaties en stuurt deze naar de werkvloer.
Denk hierbij aan productieorders vanuit ERP of administratiepakket. Vervolgens wordt er realtime gemeten wat er in de praktijk gebeurt op de productieorder en dan wordt deze informatie (indien gewenst) weer teruggegeven aan uw ERP of administratiepakket.

Alles verbonden van ERP tot Sensor

Een MES-systeem fungeert als de verbindende factor tussen al uw bedrijfsprocessen.
Dit betekent dat PMS gemaakt is om te koppelen met applicaties en hardware.
Tegelijkertijd is PMS zo veelzijdig dat we bepaalde processen zoals productieplanning, voorraadbeheer en zelfs complete ERP systemen kunnen vervangen.
Een MES is in principe bedoeld om alle benodigde productie-informatie naar de vloer te sturen en vervolgens realtime te meten wat er op de productieorder gebeurt.
Denk hierbij aan bijvoorbeeld track en trace registratie van productie en logistiek en bovendien productierapportage van de geproduceerde order.
Naast de visualisatie met een terminal bij de lijn is er de mogelijkheid om met robots, machines, PLC’s, weegschalen, printers, camera’s of sensoren te koppelen met als doel deze aan te sturen en/of uit te lezen.

Efficiënte productie

PMS is een MES Systeem dat is gemaakt voor de productie van grondstoffen, voeders en levensmiddelen.
Omdat de productie efficiëntie en grondstoffen over het algemeen de grootste factoren zijn in de kostprijs, beschikt PMS over een uitgebreide productie order(batch) planningsmodule en (grondstoffen)voorraadbeheermodule.
Hierdoor kunt u niet alleen op grondstoffen en efficiëntie gaan sturen maar kunt u ook verschillende orders combineren tot één efficiënte productie.

DH is de meest veelzijdige Total Factory Automation leverancier en continu verbeteraar in productie systemen. Met ons modulaire productie en planning-systeem kunt u het maximale uit uw productieproces halen en gefaseerd de focusgebieden aanpakken waar het meeste resultaat te behalen valt.

MES Efficiëntie

PMS MES Efficiëntie PieChart

Manufacturing Execution System

Een Manufacturing Execution System, oftewel een MES-systeem, stelt u in staat om de efficiëntie van uw productielijn zo goed mogelijk te bewaken.
PMS, het MES-systeem van DH, is een doordacht systeem dat uw productieorders uit ERP haalt en op basis van het recept naar de juiste lijn stuurt.
Omdat ons manufacturing execution system PMS realtime per lijn laat zien wat de status is van de productie, kunt u direct zien welke lijnen goed draaien en welke uw aandacht behoeven.

MES Software

PMS, de MES software van DH, is modulair opgebouwd.
PMS bestaat uit een veelvoud aan modules die u in staat stellen om gefaseerd aan de slag te gaan met MES Software.
Zo biedt PMS u de mogelijkheid om die modules aan te schaffen en te implementeren waar u in eerste instantie het meeste resultaat mee gaat behalen.
Door de gefaseerde projectaanpak, heeft u tussentijdse oplevermomenten en zit u niet vast aan jarenlange implementatietrajecten.
Daarnaast biedt een gefaseerd project ook ruimte voor voortschrijdend inzicht en kunt u de prioriteit en volgorde van fases vaak ook wijzigen.

Total factory automation system

Door de combinatie met onder andere voorraadbeheer, orders, (batch)productie planning, receptenbeheer, track en trace en productieregistratie, krijgt u controle over alle factoren die van invloed zijn op uw efficiëntie en dus uw winstgevendheid.
Alle gegevens die u nodig heeft om uw productie te kunnen (bij)sturen worden realtime inzichtelijk gemaakt.
Dit kan aan de hand van PMS productieregistratie, PMS OEE, PMS recepten en PMS werktuigparameters. Hierdoor krijgt u één complete fabrieksoplossing die zorgt dat u efficiënter werkt!

Wilt u weten wat wij kunnen betekenen in de verbetering van de automatisering bij u?

Neem dan contact op voor kennismaking en advies: tel. +31 (0)183 500205.

DH WMS LMS Logistiek management software

Optimaliseer uw productie met het MES Systeem van DH Automation

DH Automation heeft een gevestigde reputatie als betrouwbare en ervaren speler binnen de industriële automatisering. Ons geavanceerde Manufacturing Execution System (MES) staat bekend als een krachtige oplossing die bedrijven ondersteunt bij het streven naar verbeterde productieprocessen en het implementeren van geïntegreerde oplossingen om aan hun industriële behoeften te voldoen. Met DH Automation kunnen bedrijven rekenen op innovatieve technologieën en deskundige ondersteuning om hun productiviteit te verhogen en hun concurrentiepositie te versterken.

Jarenlange ervaring bij DH Automation

Door de langdurige betrokkenheid in de industrie heeft DH Automation een diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van productiebedrijven. Deze expertise stelt ons in staat om ons Manufacturing Execution System (MES) te ontwikkelen en aan te passen aan de unieke vereisten van elke klant. Hierdoor kunnen we op maat gemaakte oplossingen leveren die daadwerkelijk waarde toevoegen aan het productieproces. DH Automation begrijpt dat geen twee bedrijven hetzelfde zijn, en daarom streven we ernaar om flexibele en aanpasbare oplossingen te bieden die perfect aansluiten op de specifieke behoeften en doelstellingen van onze klanten.

Maatwerk door standaard modules van MES systemen

Een van de unieke kenmerken van het MES systeem van DH Automation is de mogelijkheid van maatwerk door middel van standaard modules. Dit betekent dat klanten kunnen profiteren van een oplossing die perfect is afgestemd op hun specifieke procesbehoeften, zonder de kosten en complexiteit van volledig op maat gemaakte systemen. Door gebruik te maken van standaard modules kunnen klanten snel en efficiënt de beste oplossing implementeren voor hun productieomgeving.

Koploper in de markt en toonaangevend in de nieuwste innovaties

DH Automation staat bekend als een koploper in de markt en is toonaangevend in het leveren van de nieuwste innovaties op het gebied van MES systemen. Door voortdurend te investeren in onderzoek en ontwikkeling, blijft DH Automation voorop lopen in de industrie en biedt het haar klanten de meest geavanceerde oplossingen die beschikbaar zijn. Of het nu gaat om het integreren van nieuwe technologieën, het verbeteren van bestaande processen of het ontwikkelen van innovatieve functies, DH Automation blijft streven naar perfectie in haar MES systeem.

Conclusie

De MES systemen van DH Automation is een krachtige tool voor bedrijven die streven naar verbeterde productieprocessen en geïntegreerde oplossingen voor hun industriële behoeften. Met onze jarenlange ervaring, maatwerkoplossingen en toewijding aan innovatie, biedt DH Automation een MES systeem dat de productiviteit verhoogt, de operationele efficiëntie verbetert en de concurrentiepositie versterkt. Als u op zoek bent naar een partner die u kan helpen uw productieproces te optimaliseren, dan is DH Automation de juiste keuze.