Siemens TIA Portal software engineering

Wilt u slimmere en overzichtelijkere PLC software?

IA PLC software engineering siemens

Efficiënte PLC-serie

Met de lancering van de nieuwe PLC’s S7-1200 en S7-1500, introduceerde Siemens ook de Siemens TIA Portal. Dit is het nieuwe softwareplatform om deze nieuwe generatie Siemens PLC’s te programmeren.

Siemens TIA Portal

DH loopt voorop door het gebruik van deze nieuwe serie PLC’s. Vanaf de introductie van de S7-1200-serie maken we gebruik van deze efficiënte PLC-serie. We gebruiken de laatste versie van TIA Portal en hebben inmiddels al jaren ervaring opgedaan. Door de standaard Ethernet/Profinetaansluiting op de PLC’s is het eenvoudig om deze PLC’s te koppelen aan andere systemen en bedrijfsnetwerken.

Slimmer programmeren

De kracht van de nieuwe TIA Portal zit vooral in de integratie van zowel PLC, HMI en SCADA in één softwareplatform. Verder bent u met de S7-1200- en S7-1500-serie klaar voor de toekomst en optimaal beveiligd. De nieuwe Siemens CPU’s hebben alle mogelijkheden aan boord om te communiceren via het netwerk met managementsystemen.

Meer functionaliteit

De TIA Portal is speciaal ontwikkeld voor het programmeren van de S7-1200/1500 en de nieuwe HMI panels. De bestaande S7-300- en 400-serie kan ook met TIA Portal geprogrammeerd worden. TIA Portal geeft meer functionaliteit en flexibiliteit dan de klassieke Simatic Manager. Een opvallende verbetering ten opzichte van de S7-300/400, is de uitbreiding en vereenvoudiging van de diagnosefuncties. Ook het aanmaken en beheren van projecten is eenvoudiger geworden.

PLC software op maat

PLC-softwaresystemen worden altijd op maat, specifiek voor uw proces ontworpen. Hierdoor bent u verzekerd van een optimaal werkende softwareoplossing. Bij het ontwerpen van software voor een machine of installatie staan bediengemak en veiligheid voorop. Er wordt veel aandacht besteed aan een eenvoudige bediening en een goede controle over de machine of installatie. We beschikken over brede expertise op het gebied van PLC software engineering en volgen de ontwikkelingen op de voet. Wij adviseren u graag voor de beste oplossing.

Wilt u ook beter werken met Siemens TIA Portal en PLC software engineering van DH?

Neem dan contact op voor kennismaking en advies: tel. +31 (0)183 500205.

DH expertise en knowhow