Big bag vul- en lossysteem

Wilt u een beter en efficiënter big bag vul- en lossysteem?

Big bag vulstation besturing automatisering

Efficiënter vullen en lossen

Producten in de stort- en bulkgoed worden veelvuldig in big bags verpakt. Om deze big bags te legen en te vullen worden big bag vul- en losstations ingezet. Ze zijn specifiek ontworpen voor het probleemloos vullen en lossen van uiteenlopende producten en verschillende typen FIBC’s (big bags). Stofvorming, productverlies en vervuiling worden hiermee voorkomen. Big bag vul- en lossystemen zijn geschikt voor de verwerking van single- of multitripzakken, met of zonder plastic binnenzak. Big bag vul- en lossystemen zorgen voor het veilig en hygiënisch laden en lossen van voedingsmiddelen en farmaceutische en toxische producten.

Slimme automatisering en aansturing

DH Automation Technology heeft ruime ervaring met het engineeren, bouwen, installeren en onderhouden van besturingen en automatisering voor big bag vul- en lossystemen. De software is voorzien van slimme aansturing, controlefuncties en bewakingsfuncties. Hierbij wordt o.a. bewaakt op: vulniveau, gewicht, leegloop, brugvorming en verstopping.

Het juiste product naar de juiste locatie

De besturing van DH is voorzien van slimme monitor- en registratiefuncties voor o.a. belading en gewicht. Ook track en trace en het koppelen van het juiste product aan het juiste bigbagstation door middel van barcode of RFID wordt door DH verzorgd. Door slimme automatisering is beheer op afstand en het versturen van data naar managementsystemen eenvoudig door DH te integreren.

Wilt u weten wat wij kunnen betekenen in de verbetering van uw productieproces?

Neem dan contact op voor kennismaking en advies: tel. +31 (0)183 500205.

Bigbag lossen en vullen
Bigbag vullen zakken lossen stof afzuiging