End of line automatisering van de inpakafdeling

PS Robot automatisering machine pick en place
Robotsysteem pick en place thermovormmachine
februari 12, 2020
Empack 2023
februari 20, 2023
PS Robot automatisering machine pick en place
Robotsysteem pick en place thermovormmachine
februari 12, 2020
Empack 2023
februari 20, 2023
End-of-line automatisering

End-of-line automatisering

20 Mei 2020 – DH heeft een totale end of line oplossing turnkey opgeleverd.

DH heeft de complete end of line oplossing geëngineerd, geïnstalleerd en turnkey opgeleverd. Het systeem bestaat uit een checkunit, dozen opzetter, casepacker, dozensluiter en een palletiser robot

Checkunit

De producten worden gecontroleerd op aanwezigheid van het label, THT code en of het deksel goed dicht zit. Het grote voordeel van dit systeem is dat je potten eenvoudig kan inleren door meerdere goede potten door te voeren en de waardes hiervan op te slaan.

Casepacker 

Deze casepacker verpakt 3600 potten per uur van 450 tot 1000 gram. Het mooie aan de casepacker is dat hij een minimum aantal slijtage onderdelen heeft, wat bijdraagt aan zijn lange levensduur. Bovendien wordt het gewicht van de producten gecontroleerd en kan hij hoge gewichten verpakken. De case packer is overzichtelijk ontworpen waardoor je altijd zicht hebt op je verpakkingsproces. Bovendien is hij gebaseerd op de laatste PackML en Smart Industrie 4.0 standaard.

Robot palletiser

De robot palletiser heeft een multifunctionele gripper voor emmers en dozen. Stapel patronen zijn eenvoudig aan te passen door middel van recepten op het touchscreen. De pallet met emmers kan gewisseld worden terwijl de robot doordraait. De palletiser is voorzien van een automatisch safety hek. Bovendien is hij eenvoudig en overzichtelijk te bedienen met een touchscreen, opgebouwd volgende de laatste PackML en Smart Industrie 4.0 standaard.